Coaching

Weet je niet zo goed wat je wil? Loop je vast in het contact met de mensen om je heen? Voel je je moe of futloos? Ga je over je grenzen en lukt het niet om beter voor jezelf te zorgen? Vraag je je af waarom je steeds tegen dezelfde situaties aanloopt?

Je wil het graag anders doen, maar het lukt je niet.

Telkens word je nijdig. Of durf je niets meer te zeggen. Wil je het weer voor de ander oplossen. Of het nou klopt of niet, het gebeurt. Je ziet dat het een patroon is, maar je krijgt het niet voor elkaar om het anders te doen. Of je ziet niet wat je doet, terwijl je wel helemaal leeg loopt.

Blijkbaar trekt er iets zo hard aan je, dat je het zelf niet los krijgt.

Als je het met je wilskracht kon veranderen, had je het al lang gedaan. Ik leer je dan ook geen stappenplannen en geef geen advies. Wel leer ik je achter de redenen van je gedrag te komen. Die liggen ergens in wie je bent en waar je vandaan komt. De ander roept iets op wat je kent van vroeger. Of iets raakt aan overtuigingen die je met de paplepel zijn ingegoten.

Aan de hand van modellen ga je begrijpen wat er gebeurt.

Waarom ben je geneigd om op een bepaalde manier te handelen? En waarom is het zo lastig of eng om het anders te doen? Je zult zien dat je gedrag van nu, ooit als kind een slimme keuze was. En hoe dat je nu in de weg zit om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen handelen.

Kennis helpt je om het te begrijpen. In coaching ga ik nog een stap verder.

Ik werk vanuit de ervaring en vanuit het lichaam. We zullen niet alleen praten, maar ook in de ruimte werken. Bijvoorbeeld door op de plek van je partner te gaan staan. Of door te doorvoelen waarom je dit als kind deed. Daarna begeleid ik je om nieuw gedrag te oefenen. In het begin is dat spannend. Ook daarin kan ik je ondersteunen.
Lees verder over hoe ik werk.

Werkcoaching

Loop je vast in je werk? Lees dan verder over werkcoaching.

Wat levert coaching je op?

Tijdens een coachingstraject geef ik je handvatten waarmee je het anders kunt gaan doen. In een aantal sessies versterk je jouw persoonlijk leiderschap:

  • Je weet weer waar je kwaliteiten liggen.
  • Je durft weer keuzes te maken.
  • Wat je overkomt leg je niet meer bij de ander neer.
  • Je vindt weer jouw richting, doel en zingeving.
  • Je komt weer in beweging.
  • Je ziet waar je vandaan komt en kunt daar mee dealen.

Wil je het nu echt aanpakken?

Wil jij er achter komen waarom het zo moeilijk is om jouw richting te vinden? Waarom je het woordje ‘nee’ er telkens niet uit krijgt? Of waarom het steeds niet lukt om je eigen pad te volgen?

In een paar sessies leer ik je grip te krijgen op je reacties. Zodat je het daarna echt anders kunt gaan doen. Je bent welkom in mijn praktijk voor therapie en coaching in Maarn (bij Utrecht). Bel of mail me als je een afspraak voor een vrijblijvende intake wilt maken.

Neem contact met me op:

    Ik heb op dit moment een korte wachtlijst. Je kunt meestal binnen enkele maanden terecht.