Therapie

Mensen die bij mij komen voor therapie, vertellen me vaak dat ze niet het leven leiden dat ze willen. Somberheid, depressie, angst of paniek beheersen op dat moment het leven. Meestal is er een aanleiding om op zoek te gaan naar hulp. Een liefdesrelatie die verbroken is, het gezin dat te veel vraagt of een burnout.

Wat ik van mijn cliënten hoor, kan groot zijn:

“Ik slaap te veel.” “Ik doe niet meer mee met het leven.” “Ik durf niet meer naar buiten.” “Er is niks om bang voor te zijn, maar ik krijg de paniek niet weg.” “Het hoeft voor mij niet meer.” “Ik lig de hele dag in bed.” “‘s Nachts weet ik niet meer waar ik het moet zoeken.”

Herken jij je hierin?

Het lijkt misschien alsof je nergens houvast hebt. Je bent steeds in paniek, of voelt je heel somber. Alleen daar kan je niks mee. Je bent misschien al een tijd op zoek naar een oplossing, maar ondertussen zit de paniek zo hoog, dat je het bijna niet meer kunt houden. Je loopt op je tandvlees. Of jouw hele functioneren lijdt er onder.

In therapie gaan we samen op zoek.

Sommige dingen kan je niet op wilskracht veranderen. Anders had je dat al lang gedaan. In therapie gaan we samen op zoek: waarvoor ben je bang? Waar ben je somber over en sinds wanneer? Als je weet waar je gevoelens vandaan komen, kan je er achter komen wat voor jou werkt. Zodat je weer verder kunt.
Lees verder over hoe ik werk.

Traumatherapie

Naast algemene therapie geef ik ook traumatherapie. Ik werk met trauma vanuit de visie van dr. Gabor Maté, Hongaars- Canadees specialist op het gebied van trauma. In traumatherapie begeleid ik je om de spanning van het trauma los te laten en leer je wat je kunt doen als je toch nog getriggerd wordt.
Lees verder over traumatherapie.

Ik begeleid je in veiligheid om jezelf weer te vinden.

Zodat je stukje bij beetje, in jouw tempo weer kunt genieten van het leven. Helemaal nooit meer bang of somber, dat kan ik je niet beloven. Ik hoor mijn cliënten na verloop van tijd bijvoorbeeld wel zeggen:

 • Ik heb minder angst en spanning. Ik ben minder somber en het duurt korter.
 • Ik weet nu wat ik zelf kan doen als ik somber of angstig ben.
 • Het is nog wel spannend, maar ik durf de straat weer op.
 • Ik kan weer geluk voelen in mijzelf. Los van hoe mijn omstandigheden zijn.
 • Ik durf weer met vakantie te gaan.
 • Ik kan weer meedraaien in de maatschappij.
 • Ik heb nu vriendschappen met mensen die over hun gevoel kunnen praten en niet bang zijn als ik het even niet meer weet.
 • Ik kan mijn doel weer leven.
 • Dat wat me vroeger pijn deed, daar zit ook een heel mooie kant in. Die kan ik laten zien, inzetten in mijn relaties en in mijn werk.

In therapie gaan kan spannend zijn.

Je bent misschien al een tijd op zoek naar een manier om je problemen zelf op te lossen, of met een ander. Je denkt misschien: als dit het niet is, wat dan? De eerste stap die je kan zetten, is een afspraak maken voor een intake.

Je bent welkom in mijn praktijk voor therapie & coaching in Maarn (bij Utrecht).

Bel of mail me voor een vrijblijvende intake. Tijdens de intake  maken we kennis met elkaar. Ik neem je mee in hoe ik werk. Je mag alles vragen wat je wilt weten en vertellen wat ik voor je kan betekenen. En als je nog niet precies weet waar je naartoe wilt werken, is dat ook goed. Ik begeleid je in jouw zoektocht.

Neem contact met me op:

  Ik heb op dit moment een korte wachtlijst. Je kunt meestal binnen enkele maanden terecht.