Over mij, Anneloes van Pelt

“Als ik alleen maar niet meer zo bang ben…” Die gedachte beheerste mijn leven. Ik was 24 jaar. Had net de pabo afgerond. Was mijn loopbaan als lerares begonnen. Ik had doelen, wensen en dromen gehad. En ik was zo bang, dat er amper meer iets uit mijn handen kwam. 

 

Wat moest ik met die heftige gevoelens? 
Ik stopte ze weg, zoals ik dat altijd gedaan had. Totdat ik zo moe, bang en somber was, dat ik bijna niks meer kon. Ik ging in therapie en op een gegeven moment ontmoette ik een therapeut die niet schrok van mijn angst. 

Ik voelde dat ze het kende.
En ik wist dat ik op haar kon rekenen. Ook als ik het even niet meer wist. Pas toen durfde ik mijn angst te voelen. Haar rol was als die van een ouder. Net zolang totdat ik mijn oude kind-gevoelens zelf kon dragen.

Toen al dacht ik: als ik nou daar zou zitten, op de stoel van die therapeut….
Die realiteit was op dat moment nog heel ver weg. Maar ik voelde het elke keer. En langzaam werd ik steeds steviger. Waardoor het steeds reëler werd. En ik stappen kon nemen om het waar te maken: ik ging in opleiding tot therapeut.

Nu draagt dat wat ik heb doorleefd, vrucht voor anderen.
Mijn eigen weg is de basis geworden voor mijn begeleiding. Ik ken iets van de zoektocht en dat voelen mijn cliënten die ik sinds 2013 begeleid in mijn praktijk. Natuurlijk ben ik nog wel eens moe of angstig. Dat hoort bij mijn weg en dat blijft spannend. En tegelijk weet ik: zo diep als toen, zo diep ga ik nooit weer.


“Elke reis van 100 mijl begint met een eerste stap.”


De opleidingen die ik heb gevolgd.

Na mijn eigen ervaring met verschillende therapieën, kon ik bewust en zorgvuldig een keuze maken voor een opleiding. Bij Phoenix Opleidingen leerde ik werken met de methodes waar ik zelf het meest door heb verwerkt en door ben gegroeid.

Bij Phoenix in Utrecht rondde ik de volgende trainingen af.

  • Professionele Communicatie (basisopleiding van 3 jaar)
  • Professionele Begeleiding
  • Systemisch Werk
  • Diagnostiek als venster
  • Trainersopleiding
  • De Maskermaker
  • Transactionele Analyse voor Professionals

 

Andere afgeronde cursussen.

  • Emotionele vaardigheid 1, 2, 3 en Plus bij Instituut Van der Heijden